L’ART D’APRENDRE JUGANT

És difícil saber quan vam començar a jugar els humans, ja que en els jaciments que es treballen no es poden trobar materials orgànics que desapareixen o es desintegren amb el pas del temps, però el que sí que sabem és que les primeres joguines registrades com a tal daten de l’antiga Mesopotàmia fa més de 5000 anys i també sabem que eren joguines perquè estaven tallats o fabricats a petita escala (vaixells, ninots…). També és cert que s’han arribat a trobar peces de pedra que amb la seva reconstrucció han resultat ser petits cotxets i un altre tipus de joguines.

Et preguntaràs que té a veure tot això amb el joc i les joguines actualment. És important saber l’origen dels jocs i joguines per a poder arribar a entendre com juguem en l’actualitat.

Continua llegint “L’ART D’APRENDRE JUGANT”

TALLER DE JOC LLIURE I JOGUINES

Durant aquest taller que vam fer a Les Borges Blanques, vàries famílies van aprendre què és el joc, la seva importància i com acompanyar-lo per què sigui beneficiós i productiu per l’infant, vam reflexionar sobre amb què juguen els nens i nenes a actualitat i vam conèixer la història del joc: jocs i joguines antics.
A més a més es va descobrir:
• La família com a recurs educatiu
• El menjar i el propi cos com a joguina i l’hora de menjar com a joc
• Les corrents pedagògiques més conegudes que promouen el joc lliure i els/les seus/seves autors/res
• Els jocs i les joguines per edats del 0 als 36 mesos
Què ensenya el joc? Què ensenyen les joguines?
I vam fer una petita activitat en grup per crear una joguina molt especial
Us convidem a visitar el blog, on trobareu articles relacionats amb la criança respectuosa cada setmana! Us podeu apuntar al butlletí mensual perquè us arribin els articles i les pròximes formacions per a mares i pares!

NO T’HO VOLDRÀS PERDRE!

Sempre es vol començar l’any amb les millors intencions i en el que es refereix a les relacions familiars, també. El problema és que moltes vegades no tenim els recursos adequats o els tenim però no sabem aplicar-los d’una forma eficaç.

🎯 Aquest any 2019 et donaré aquestes eines i t’ensenyaré a utilitzar-les, per a que puguis canviar a millor la relació amb els teus fills DE PER VIDA.

EL REPTE DE 14 DIES INCLOU:

💬Accés al grup exclusiu de whatsapp durant dues setmanes
🎧Les meves guies en audios per aprendre a aplicar les eines fàcilment
📔Plantilles per descarregar i treballar
💲Descomptes únics als meus cursos online

T’espero!

(El repte es realitzarà en CASTELLÀ, ja que és a nivell internacional)

LA PREADOLESCÈNCIA, AQUESTA GRAN DESCONEGUDA

Abans d’endinsar-nos en el gran repte de la preadolesència hem de saber la importància que té tenir una infància saludable perquè es dóni una preadolescencia i una adolescència igualment saludable. Tot comença des del naixement. Sabeu el que m’agrada a mi parlar de criança respectuosa i de com un nen es va formant durant anys per arribar a ser l’adult que és i que tots els factors que intervenen (família, escola, amics, entorn cultural, etc.) condicionen la classe de vida i la personalitat que tindrà.

El canvi de la infància a la preadolescència i posteriorment a l’adolescència no sol ser fàcil. Per a ningú. Descobrim un fill que abans no havíem vist i difícilment podem recordar la nostra pròpia experiència a aquesta edat, potser per això ens resulti tan complicat empatizar amb una persona que passa per aquests canvis tan transcendentals.

Continua llegint “LA PREADOLESCÈNCIA, AQUESTA GRAN DESCONEGUDA”

QUAN EL “NO PEGUIS, NO MOSSEGUIS” NO FUNCIONA

Moltes famílies es troben, en un moment de la infància dels seus fills, a partir de l’any aproximadament, amb que apareixen una sèrie de comportaments i conductes que costen gestionar. En aquest blog has llegit sobre algunes d’elles, avui parlarem sobre el nen que pega i / o mossega.

Començaré explicant que qualsevol conducta d’un nen té un significat, passa per alguna cosa, aquest nen que pega o mossega té la necessitat d’expressar alguna emoció que no sap controlar ni exterioritzar d’una altra manera ja que els nens des que neixen, estan aprenent a gestionar les emocions que van coneixent, algunes les viuen per primera vegada de molt petits i fins que no les experimenten diverses vegades no poden utilitzar-les correctament. Continua llegint “QUAN EL “NO PEGUIS, NO MOSSEGUIS” NO FUNCIONA”

TALLER FAMILIAR: SON EN EL NADÓ

Totes les famílies dubten de si el seu fill dorm bé, i desitgen saber si és normal que es desperti 5 vegades a la nit o si és possible que dormi d’una tirada.

Conèixer el què és normal i el què no en el son dels nens ajuda a les famílies a sentir-se més segures i confiades en la criança dels seus fills.

El dimarts 30 d’octubre estaré al CAP de les Borges Blanques per fer una sessió teòrica per descobrir el son infantil i aprendre a valorar el son del nostre propi fill, a més a més:

– Parlarem de la situació actual a la societat sobre son infantil

– Explicarem una mica d’història sobre com hem arribat a dormir, com ho fem i com ho fèiem antigament

– Veurem el son per edats, amb les seves característiques més destacables

– Coneixerem els mètodes conductistes, què suposen, com reconèixer-los i perquè no son una opció saludable

– Desmuntarem mites i falses creences sobre la son dels nostres infants

– Coneixerem el què diu la ciència sobre el tema

Des de Projecte Família realitzem diferents tallers familiars, xerrades i cursos que donen resposta a totes les preguntes relacionades amb l’educació i criança dels teus fills, des del respecte i l’enteniment per la infància i la maternitat i paternitat actuals.

Encaminar-nos cap al benestar infantil i la millora de les relacions dels components que constitueixen la família, és el principal objectiu.

Et convido a quedar-te pel blog de Projecte Família, on trobaràs articles relacionats amb la criança respectuosa.

Pots apuntar-te al butlletí mensual perquè t’arribin els articles i les pròximes formacions per a mares i pares enviant-me un correu a projectefamilialleida@gmail.com

INCOHERÈNCIES COHERENTS EN LA CRIANÇA

Hi ha una sèrie de factors que influeixen en el desenvolupament de les persones. Molts d’ells tenen a veure amb la maduració, és a dir, no es poden ensenyar. I tractant-se de nens, que ocorrin naturalment, sense forçar, té una rellevància vital.

Permetre el ritme del nen definirà el seu futur a curt i llarg termini.

Si entenem i coneixem aquests factors la criança serà molt més fàcil a tots els nivells, perquè ens relaxarem en normalitzar-los.

Per això mateix no seria correcte parlar d’incoherència ja que, per al nen, tot té coherència mentre es desenvolupa (evidentment si no existeix res fora del què es considera normal)

Continua llegint “INCOHERÈNCIES COHERENTS EN LA CRIANÇA”

GESTIONEM MALAMENT LES EMOCIONS DELS INFANTS

Si no us ho creieu, seguiu llegint! Perquè es gestionen molt malament les emocions dels nens, o pitjor, moltes vegades ni es gestionen ja que, directament no s’atent l’emoció, ignorant-la.

Quan els nens estan contents, són “bons” i obeeixen no hi ha problema, però quan treuen les emocions que no ens agraden, les emocions desagradables (empipament i frustració, tristesa i plor…) els pares es transformen i treuen el pitjor d’ells mateixos i en lloc de mantenir la calma, s’uneixen al seu disgust i empitjoren la situació.

Com a éssers humans socials revivim l’après i no tenim recursos ni eines per treballar amb els sentiments i emocions pròpies i dels altres. En definitiva tenim una intel·ligència emocional bastant baixa.

Si ja ens costa als adults descobrir-nos i aprendre de nosaltres mateixos, com no ha de suposar menys esforç encarregar-nos de les emocions dels nostres fills?

Continua llegint “GESTIONEM MALAMENT LES EMOCIONS DELS INFANTS”

LES 5 CLAUS QUE HEM DE SABER PER CRIAR EN HARMONIA

Creieu què és possible que en una societat a contra rellotge, hi hagi lloc per a la felicitat familiar? Per descomptat que si i justament hi ha 5 punts que considero molt importants a tenir en compte si es vol conviure feliçment en familia; existeixen molts més, evidentment, però aquests cinc són imprescindibles si volem arribar a respirar tranquil·lament i poder relacionar-nos d’una forma sana en l’entorn familiar. Per començar saber que:

“La felicitat no és l’absència de problemes,

sinó l’habilitat de tirar endavant amb ells”

  Continua llegint “LES 5 CLAUS QUE HEM DE SABER PER CRIAR EN HARMONIA”

PER QUÉ PLOREN ELS NADONS I COM EVITAR-HO?

El plor és l’única forma de comunicar-se que té un nadó. Tot i així podem prevenir-ho o evitar que plori excessivament, atenent el més ràpid possible la crida d’atenció i anticipant-nos. Per començar els bebès ploren per diversos motius:

Per gana o set

El nadó demanda llet mitjançant diversos signes com ficar-se les mans a la boca, treure la llengua, portar el cap d’un costat a un altre…i quan aquests senyals ens passen per alt, el nadó recorre al plor, ja que no pot dir-nos “Escolta! QUE TINC GANA FA ESTONA!”. Si observem aquests senyals podem anticipar-nos i aconseguir que el nadó mengi més relaxat i tranquil. En aquest cas, evitem el plor donant de menjar una mica abans que es desencadeni. Per tant que plorin per gana és innecessari Continua llegint “PER QUÉ PLOREN ELS NADONS I COM EVITAR-HO?”