Noticia de dinosaure i pelicula de dinosaures

Noticia de dinosaures:

A l’exposició de Joc de trons li ha sortit competència i aquí el drac és de debò: tot un T. Rex, que no és poca cosa. El Cosmocaixa ha inaugurat avui una esplèndida i entretenidíssima mostra (fins al 18 de febrer) centrada en l’esquelet de Tirannosaurus Rex més ben conservat del món. La bestiola, grossa com un autobús i muntada en una posició sorprenentment dinàmica, com si estigués corrents, és una esplèndida preciositat i reuneix en els seus ossos tota la fascinació de la seva espècie, la més famosa i emblemàtica de la família sencera dels dinosaures.

El fòssil correspon a una vella femella –tenia més de trenta anys (en vivien uns 28)– i l’esquelet revela nombroses ferides, entre les quals hi ha la mossegada d’un congènere a la cara, i altres xacres, incloent-hi les costelles trencades que es van curar. L’animal ha estat batejat amb el nom de Trix, un nom simpàtic que contrasta amb el que se sent quan et col·loques davant de les seves imponents mandíbules armades d’ullals com punyals de 30 centímetres. Gairebé pots sentir el seu alè carregat d’efluvis del Cretaci, carn podrida i… gana.

L’espècimen, descobert a Montana (EUA) el 2013, arriba del Naturalis Biodiversity Center, el museu de ciències naturals de Leiden (Holanda), que, com tot museu del gènere, anava boig per aconseguir el seu propi tiranosaure, i ho ha aconseguit. La Trix, que mesura 12 metres i amb un esquelet, de 67 milions d’anys d’antiguitat, que conserva el 80% del volum ossi original –dels membres li falta només la pota esquerra, que ha estat reconstruïda de manera fidedigna–, desembarca al Cosmocaixa envoltat d’una exposició molt entretinguda que contextualitza el fòssil.

Pelicula Juràssic world : El reino caido en castella.

https://www.megalatino.net/peliculas/jurassic-world-el-reino-caido-online-descarga-latino-2018/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *