El substrat bascoaquità en gascó

Pèir Cames a la jornada internacional Trans-Mission: creacion e ibridacion dins lo domeni d’òc

El passat 29 de març va tenir lloc a l’Ostal de la Recèrca de la Universitat Tolosa – Joan Jaurés la jornada Joves Cercaires en Domeni Occitan, en la qual es van aplegar i exposar investigacions sobre llengua i literatura occitanes dutes a terme per filòlegs joves que s’endinsen en el doctorat o que l’han obtingut recentment.

Organitzat per Joves Cercaires en Domeni Occitan (JCDO) i els laboratoris Patrimoine, Littérature, Histoire (PLH EA 4601) i Cognition, Langues, Langage, Ergonomie (CLLE UMR 5263), la jornada va permetre oficialitzar la relació entre els JCDO i l’Associacion Internacionala d’Estudis Occitans sota el títol ‘Trans-mission: creacion e ibridacion dins lo domeni d’òc’ i va comptar amb quinze intervencions sobre les recerques actuals que es realitzen en l’àmbit de la filologia occitana, de les quals cinc s’interessaven específicament en qüestions lingüístiques. En aquest marc cal situar la presentació de la recerca de Pèir Cames, ‘Eth substrat basco-aquitan en gascon: torn d’orizont dera question e problèmas inerents’. Aquesta investigació es duu a terme actualment en paral·lel a la Universitat de Tolosa – Joan Jaurés i a la Universitat de Lleida (en el marc de la Càtedra d’Estudis Occitans) i està codirigida per Patric Sauzet i Aitor Carrera. Cames, simultàniament doctorand a Tolosa i a Lleida, va exposar les bases de la recerca que ha de conduir a la defensa d’una tesi doctoral interessada en el pes que les llengües indígenes prèvies a la llatinització han tingut en la definició de la fisionomia del dialecte gascó de la llengua occitana. En conseqüència, va descriure els paràmetres generals d’aquesta investigació, des de les publicacions d’Achille Luchaire fins a l’actualitat.

Per obtenir més imatges d’aquesta trobada i de la reeixida intervenció de Cames, podeu consultar el següent lligam: https://www.facebook.com/pg/jovescercairesendomenioccitan/photos/?ref=page_internal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *