La Universitat de Tolosa a Lleida (curs 2017/2018)

Del 21 al 23 de maig, la Universitat de Lleida va acollir, un any més, estudiants i professors d’occità de la Universitat de Tolosa – Joan Jaurés. Aquest intercanvi, que responia a la visita que els lleidatans van fer a la capital occitana el mes passat, va incloure diverses sessions acadèmiques impartides per professors occitans. D’aquesta manera, la professora Joèla Ginestet va impartir un curs sobre l’escriptor Ives Roqueta, el medievalista Jacme Gourc va interessar-se pel conegut Roman de Flamenca i el lingüista Patric Sauzet va cloure les intervencions tolosanes abordant la vinculació de Molière –figura clau de la literatura francesa- i la llengua occitana. Aquestes jornades, que van ser obertes amb la intervenció del director del Departament de Filologia Catalana i Comunicació, Miquel Pueyo, també van comptar amb una presentació inicial de Xavier Moral, de la Direcció General de Política Lingüística, que va encarregar-se d’analitzar jurídicament el reconeixement oficial de l’occità al Principat.

L’intercanvi també va anar acompanyat de diverses activitats de lleure (visites culturals, gastronomia…; consulteu-ne el programa complet en aquesta mateixa pàgina, més avall), i s’inscriu en la col·laboració estable entre les dues universitats en matèria occitana, que va concretar-se anys enrere en un conveni Erasmus +, que facilita que professors i estudiants tolosans puguin desplaçar-se a Lleida, i lleidatans a Tolosa. En aquest sentit, cal destacar que l’any vinent dos estudiants del grau de Filologia Catalana i Estudis Occitans passaran tot l’any a Tolosa i que un dels objectius d’aquesta estada ha de ser de perfeccionar la seua formació en filologia occitana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *