Es presenta el primer TFG en occità a la UdL

El passat dimarts 21 de juny de 2016 es va presentar el primer treball de final de grau en llengua occitana a la Universitat de Lleida. Si bé anteriorment l’occità havia estat present en la lectura de tesis o de tesines i com a objecte d’estudi en treballs de conclusió de grau, aquest va ser el primer cop que un TFG era redactat, presentat i llegit íntegrament en llengua occitana. Amb el títol Umor contra lo sabotatge, aquest TFG va ser l’obra de Manel Zabala, estudiant de darrer curs del Grau en Estudis Catalans i Occitans, i va encarregar-se d’analitzar les reaccions humorístiques de defensa de la llengua occitana davant la pressió de la llengua francesa, d’ençà del segle XIII i fins a l’actualitat. El tribunal que va encarregar-se de valorar el treball de Zabala va estar format pels professors Jordi Suïls (secretari), Ramon Sistac (vocal) i Aitor Carrera (president, així com tutor del mateix TFG), de manera que si la defensa del TFG va realitzar-se totalment en occità, també van ser íntegrament en occità les intervencions de tots els membres del tribunal, que va atorgar a la recerca de Zabala la qualificació excel·lent.

Manel Zabala, a més d’estudiant del Grau en Estudis Catalans i Occitans, és un conegut occitanista català. Periodista, presentador d’informatius en occità a Barcelona Televisió, ha publicat també volums de creació literària i de traducció. En l’actual curs acadèmic ha realitzat pràctiques a la Càtedra d’Estudis Occitans, que el felicita de manera entusiasta per la seua tasca i per la culminació dels seus estudis en Filologia Catalana i Occitana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *