El llibre que he caçat és…

Nom Alumne: Aran Terrisse Seix

Títol: Els dinosaures van a Tremp

Curs: 4t

Resum: Un paleontòleg s’adorm i somia amb els dinosaures. Els dinos de la conca van a Tremp i juguen i es passegen pel poble amb la gent. Quan el Ricart s’està a punt de despertar els dinos s’acomiaden dels humans i tornen a sota terra a fer-se fòssils.

Opinió: M’ha agradat molt perquè el conte explica que hi ha dinosaures on vivim nosaltres. La part que més m’ha agradat és quan fan una festa i el T-Rex surt cantant. No hi ha molta lletra i els dibuixos són molt xulos.

Aquest conte me’l va regalar la meva tieta perquè m’agraden molt els dinosaures.

Aquest llibre el podeu trobar a la Biblioteca Pública Maria Barbal 

Parlem de…el Racisme

El color de la meva pell (Pat Thomas)

Llegit a la meva filla Noa de 5 anys.

Aquesta tarda de diumenge hem triat aquest llibre que vam agafar l’altre dia de la biblioteca. Té poca lletra i molts dibuixos per introduir i parlar del racisme. Hem començat llegint, mirant les il·lustracions i parlant de com som, d’on venim i a qui ens assemblem, de com són els nens del llibre i també de com ella veu als seus amics de l’escola.

Hem llegit la definició de racisme i com es comporta la gent, que fan que sigui difícil viure tots en pau, són persones que assetgen i que fan servir les diferències per insultar. Això ens ha portat a parlar dels diferents nens que formen la classe de la Noa i com hem d’actuar si veiem que algú ho passa malament per culpa d’algú altre.

Ha estat una estona molt enriquidora per nosaltres, tot compartint experiències i pensaments.

El mateix llibre al final té una petita guia de com utilitzar-lo així com recomanacions d’altres llibres que tracten també el racisme.

Entrada realitzada per Anna Seix Leria

Aquest llibre el podeu trobar a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.

Dibuixa i narra per emocionar

Rocío Bonilla, nascuda a Barcelona al 1970 i llicenciada en Belles Arts. La seva carrera professional va des de la publicitat al muralisme infantil. És però la seva maternitat (és mare de 3 fills) la que li va fer fascinar per l’univers únic i particular que creen els infants i la seva enorme predisposició a compartir-lo.

Un full de paper, un llapis, un pinzell, colors, aquarel·les … i molta passió són les seves eines per realitzar treballs exquisits.

Il·lustradora de molts àlbums il·lustrats d’altres autors, però un cop l’any més o menys ens delecta amb la creació íntegra d’un conte, on fusiona a la perfecció la part narrativa i la creativa.

Com molt bé diu ella: “un dibuix d’un àlbum il·lustrat aporta un valor afegit, que es llegeix de forma paral·lela a l’escrit per les paraules”.

Inicia la seva feina com a escriptora de contes amb “ Cara de pardal”  (Animal llibres, Ed. Bromera).

Entre les seves magnifiques obres us recomanem:

  • De quin color és un petó?

La Mònica intenta esbrinar de quin color és un petó, i se’l imagina de tot i cada un d’ells.

*Un passeig per les diferents emocions i estats d’ànims amb un final captivador!

  • Els fantasmes no truquen a la porta.

L’ós i la marmota són íntims amics l’ós li diu a la marmota que ha convidat a l’ànec a jugar amb ells.

*Una reflexió sobre l’amistat i la gelosia.

 

  • La muntanya de llibres més alta del món.

L’Enric tenia un somni. Estava convençut que havia nascut per volar. Intenta totes les vies possibles per aconseguir el seu objectiu però totes elles sense èxit, fins que un dia la seva mare li regala… un llibre.

*Ens transmet l’amor a la lectura i com aquesta ens fa volar i ens obre els ulls al món.

Altres títols molt recomanables:

-Max i els superherois

-El meu amic extraterrestre

-Cara de pardal

-Juguem?

Entrada realitzada per Gemma Romero Arànega

Hola, caçadors de llibres!!!

Benvinguts/des al blog “CAÇADORS DE LLIBRES” que l’Ampa Valldeflors vol compartir amb tots vosaltres. Aquest blog té com objectiu fomentar la lectura entre els nostres fills.

Com ho farem? Doncs es faran recomanacions de llibres periòdicament i ells podran opinar sobre aquestes, però a més els volem fer protagonistes d’aquestes propostes lectores de manera que siguin ells mateixos els que comparteixin amb els companys les seves lectures preferides.

Com poden fer-ho? Podran fer-ho omplint aquesta butlleta de lectura que podran deixar a la bústia de l’Ampa que hi ha a l’escola. Les seves recomanacions seran publicades en aquest blog.

Per aquelles famílies on els nens no han començat a llegir o estan aprenent, també es proposaran lectures per a compartir amb ells o per a que comencin a gaudir de la lectura.

Un altre objectiu d’aquest blog és proveïr-vos de diferents títols de llibres i contes per transmetre valors o per ajudar a explicar diferents aspectes de la nostra societat a través d’històries.

Us animem a participar en aquesta nova aventura lectora!!!